Sobota, 05 grudnia 2020 r.   Imieniny: Saby, Kryspiny, Wilmy
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 32

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>

Praca Lubin




Wiadomości z Lubina
PODSUMOWANIE AKCJI „TRZEŹWY PORANEK” W POWIECIE LUBIŃSKIM. PODSUMOWANIE AKCJI ...
Lubińska drogówka w dniach 30 listopada i 1 grudnia przeprowadziła akcję „Trzeźwy Poranek” podczas której przebadano ... »Oszustwo na mail ZUS z ofertą nagrody Oszustwo na mail ZUS z...
Wysyłanie maili z użyciem adresu nadawcy podszywającym się pod adres ZUS oferujących pieniądze za informacje to nowy pomysł oszustów na wy... »Szopka bożonarodzeniowa w lubińskim ZOO Szopka bożonarodzeniow...
ZOO Lubin - Centrum Edukacji Przyrodniczej w Lubinie zaprasza do odwiedzenia Szopki bożonarodzeniowej w zagrodzie zwierząt gospodarskich. SZOPKA... »Na jesienne chłody: rozgrzewające zupy z dodatkiem boczku Na jesienne chłody: ro...
Kiedy temperatura spada, najlepiej przygotować gęste i pożywne zupy-kremy. Są świetną propozycją na zimne, jesienne dni: rozgrzewają i sycą. Te n... »

» archiwum wiadomości

Magazyn elubin.pl

Magazyn elubin.pl







polec prawnika.pl

silesianseo.pll









Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...2-4.09.1995 Obchody 700-lecia Lubina

Pogoda
YoWindow.com
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic

Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli - przepis
Data dodania: 29 października 2020 — Kategoria: Wiadomości

Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli - przepis

Przepis na zaskakujące ciasto na bazie czerwonej fasoli! Mocno czekoladowe brownie to idealny pomysł na poprawienie sobie humoru podczas jesiennej słoty.

Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli

 

Składniki:

  • 500g czerwonej fasoli (np. marki Halina)
  • ¾ szklanki kakao
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 2 banany
  • 2 łyżki cukru
  • 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

Polewa:

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki mleka

Metoda:

  1. Fasolę moczyć w wodzie przez 12h. Następnie opłukać i odsączyć. Ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie.
  2. Siemię lniane namoczyć w 6 łyżkach wody aż siemię będzie miękkie.
  3. Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmielić w mikserze. Przełożyć do wysmarowanej olejem formy o średnicy 20cm i piec przez 45 minut w 180 st.C.
  4. W międzyczasie przygotować polewę. W rondelku na małym ogniu rozpuścić olej i dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać i rozprowadzić po cieście.
  5. Cisto po ostygnięciu trzymać przez parę godzin w lodówce.
Słowa kluczowe: lubin
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,21579.html
Ten artykuł był czytany 84 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imię: *
Twój komentarz: *
komentarz nie może być dłuższy niż 350 znaków
Znaczniki HTML: Wył.
BBCode: Włączone

Dostępne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreślenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.


Copyright © 2006-2020 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.028 sek.Lubin 1.0