Wiadomości z Lubina
Samorząd Województwa D...
Dolnośląski Program Stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w zakresie przedmiotów ścisłych i zagrożonych wyklucze... » Otwarcie sezonu turyst...
Już niebawem, w ostatni weekend kwietnia, tuż przed długim weekendem majowym na Bulwarze Nadodrzańskim w Głogowie odbędzie się trzecia edycja Otw... » Helios Anime przedstaw...
Helios zaprasza wszystkich fanów anime na film zrealizowany na podstawie bestsellerowej mangi. „Spy x Family Code: White” to p... » Ponad 330 porcji narko...
Lubińscy operacyjni zatrzymali 32-latka, który w swoim domu miał ponad 330 porcji narkotyków. Mężczyzna ukrywał w sejfie marihuanę ... »
Dolnośląski Program Stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w zakresie przedmiotów ścisłych i zagrożonych wyklucze... » Otwarcie sezonu turyst...
Już niebawem, w ostatni weekend kwietnia, tuż przed długim weekendem majowym na Bulwarze Nadodrzańskim w Głogowie odbędzie się trzecia edycja Otw... » Helios Anime przedstaw...
Helios zaprasza wszystkich fanów anime na film zrealizowany na podstawie bestsellerowej mangi. „Spy x Family Code: White” to p... » Ponad 330 porcji narko...
Lubińscy operacyjni zatrzymali 32-latka, który w swoim domu miał ponad 330 porcji narkotyków. Mężczyzna ukrywał w sejfie marihuanę ... »
Twoja wyszukiwarka
Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
...21.01.1968 Powstanie Aeroklubu Zagłębia Miedziowego
Wiadomosci z Lubina i okolic
Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli - przepisData dodania: 29 października 2020 — Kategoria: Wiadomości
Przepis na zaskakujące ciasto na bazie czerwonej fasoli! Mocno czekoladowe brownie to idealny pomysł na poprawienie sobie humoru podczas jesiennej słoty.
Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli
Składniki:
- 500g czerwonej fasoli (np. marki Halina)
- ¾ szklanki kakao
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 banany
- 2 łyżki cukru
- 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
Polewa:
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru
- 4 łyżki mleka
Metoda:
- Fasolę moczyć w wodzie przez 12h. Następnie opłukać i odsączyć. Ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie.
- Siemię lniane namoczyć w 6 łyżkach wody aż siemię będzie miękkie.
- Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmielić w mikserze. Przełożyć do wysmarowanej olejem formy o średnicy 20cm i piec przez 45 minut w 180 st.C.
- W międzyczasie przygotować polewę. W rondelku na małym ogniu rozpuścić olej i dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać i rozprowadzić po cieście.
- Cisto po ostygnięciu trzymać przez parę godzin w lodówce.
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,21579.html
Ten artykul byl czytany 147 razy.
brak komentarzy
Wszystkie komentarze umieszczane przez uŃytkownikŃw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzajÂących.
Ciekawostki: (wp.pl)
Nasz Lubin: (Nasz Lubin)
Forum Lubina:
Strona Glowna | O nas | Dla prasy | Prywatnosc | Patronat | Reklama | Kontakt |
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!