Poniedzialek, 30 listopada 2020 r.   Imieniny: Andrzeja, Justyny, Konstantego
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 23

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>

Praca Lubin




Wiadomości z Lubina
RCS otwiera tor do jazdy szybkiej RCS otwiera tor do jaz...
W niedzielę 29 listopada 2020r. Regionalne Centrum Sportowe startuje z sezonem zimowym 2020/2021. Od godz. 12:00 RCS zaprasza na tor do jazdy sz... »WJECHAŁ SAMOCHODEM OSOBOWYM W ROWERZYSTKĘ! WJECHAŁ SAMOCHODEM OSO...
Nieustąpienie pierwszeństwa przejazdu rowerzystce poruszającej się w prawidłowy sposób po drodze dla rowerów, było powodem wypadk... »Dziennik Turystyczny – Wander Book || Muzeum Historyczne w Lubinie Dziennik Turystyczny &...
Jesienią tego roku Muzeum Historyczne w Lubinie dołączyło do międzynarodowego projektu turystycznego Wander Book, którego ideą jest stworz... »Licytacje komornicze: Obwieszczenia Licytacje komornicze: ...
Licytacje opublikowane dnia: 27 listopada 2020   Kategoria: mieszkania 1. lokal mieszkalny, lokalizacja: Trzebnica. cena wywoławcza: 2334... »

» archiwum wiadomości

Magazyn elubin.pl

Magazyn elubin.pl





polec prawnika.pl

silesianseo.pll









Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...1.09.1948 Otwarcie liceum przy ul. M. Kopernika

Pogoda
YoWindow.com
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic

Azjatycki kurczak Generała Tso - przepis
Data dodania: 21 listopada 2020 — Kategoria: Wiadomości

Azjatycki kurczak Generała Tso - przepis

Przepis na popularne danie podawane w chińskich restauracjach w Ameryce Północnej, urozmaicone ryżem cztery kolory marki Britta, który składa się z ryżu parboiled, dzikiego oraz dwóch odmian ryżu jaśminowego.

 

Przepis kulinarny marki Britta Kurczak Generała Tso

Składniki:

2 saszetki ryżu cztery kolory (np. marki Britta)

650g piersi z kurczaka

Marynata:

1 jajko

2 łyżki ciemnego sosu sojowego

2 łyżki wina ryżowego

1 łyżka spirytusu

1/4 łyżeczki sody

3 łyżki skrobi kukurydzianej

Panierka:

1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 skrobi kukurydzianej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

Glazura/sos:

3 łyżki ciemnego sosu sojowego

2 łyżki wina ryżowego

2 łyżki octu ryżowego

3 łyżki bulionu

4 łyżki cukru

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżka skrobi kukurydzianej

2 łyżki posiekanego imbiru

2 łyżki posiekanego czosnku

3 posiekane cebulki dymki

Metoda:

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i trzymamy w cieple.
  2. Kurczaka kroimy w 2 cm kostkę.
  3. Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dodajemy do kurczaka. Kurczak powinniśmy się marynować około 2 godzin.
  4. Rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Składniki panierki mieszamy razem. Kurczaka smażymy partiami i osuszamy na metalowej kratce lub ręczniku kuchennym.
  5. Mieszamy wszystkie składniki glazury poza cebula, czosnkiem i imbirem.
  6. Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy przez 1 minutę cebulę, czosnek oraz imbir i dodajemy resztę składników glazury. Gdy sos zgęstnieje wyłączamy ogień i dodajemy kurczaka. Obtaczamy go w glazurze. Podajemy z ryżem

Smacznego!

Słowa kluczowe: lubin
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,21686.html
Ten artykuł był czytany 113 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imię: *
Twój komentarz: *
komentarz nie może być dłuższy niż 350 znaków
Znaczniki HTML: Wył.
BBCode: Włączone

Dostępne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreślenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.


Copyright © 2006-2020 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.084 sek.Lubin 1.0