Wiadomości z Lubina

Premier Mateusz Morawiecki podczas wizyty w siedzibie KGHM Polska Miedź S.A. w Lubinie zapowiedział nowe zasady szczepień, w tym uruchomienie sys... »

Mercedesa i forda mustanga odzyskali lubińscy kryminalni w wyniku prowadzonych działań związanych ze zwalczaniem przestępczości samochodowej. P... »

KGHM zaprasza do współpracy wszystkich, którzy stawiają sobie odważne i ambitne cele – są gotowi na realizację codziennych wy... »

Do 19 maja 2021 r. trwa okres trwałości projektu „Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu na obszarze Gminy Rudna”, w ramach któ... »




Twoja wyszukiwarka
Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?

Pogoda
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic
Azjatycki kurczak Generała Tso - przepis
Data dodania: 21 listopada 2020 — Kategoria: Wiadomości

Przepis na popularne danie podawane w chińskich restauracjach w Ameryce Północnej, urozmaicone ryżem cztery kolory marki Britta, który składa się z ryżu parboiled, dzikiego oraz dwóch odmian ryżu jaśminowego.
Przepis kulinarny marki Britta Kurczak Generała Tso
Składniki:
2 saszetki ryżu cztery kolory (np. marki Britta)
650g piersi z kurczaka
Marynata:
1 jajko
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki wina ryżowego
1 łyżka spirytusu
1/4 łyżeczki sody
3 łyżki skrobi kukurydzianej
Panierka:
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 skrobi kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
Glazura/sos:
3 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki wina ryżowego
2 łyżki octu ryżowego
3 łyżki bulionu
4 łyżki cukru
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżka skrobi kukurydzianej
2 łyżki posiekanego imbiru
2 łyżki posiekanego czosnku
3 posiekane cebulki dymki
Metoda:
- Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i trzymamy w cieple.
- Kurczaka kroimy w 2 cm kostkę.
- Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dodajemy do kurczaka. Kurczak powinniśmy się marynować około 2 godzin.
- Rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Składniki panierki mieszamy razem. Kurczaka smażymy partiami i osuszamy na metalowej kratce lub ręczniku kuchennym.
- Mieszamy wszystkie składniki glazury poza cebula, czosnkiem i imbirem.
- Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy przez 1 minutę cebulę, czosnek oraz imbir i dodajemy resztę składników glazury. Gdy sos zgęstnieje wyłączamy ogień i dodajemy kurczaka. Obtaczamy go w glazurze. Podajemy z ryżem
Smacznego!
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,21686.html
Ten artykuł był czytany 135 razy.
brak komentarzy
Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.



Strona Glowna | O nas | Dla prasy | Prywatnosc | Patronat | Reklama | Kontakt |
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!
