Piątek, 26 kwietnia 2024 r.   Imieniny: Marzeny, Klaudiusza, Marceliny
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 116

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>


Fotowoltaika Lubin

Wiadomości z Lubina
Uczysz się i pracujesz? Pilnuj limitu. Uczysz się i pracujesz...
Dostajesz rentę rodzinną po zmarłym rodzicu i nie wiesz czy możesz dodatkowo pracować? Jest taka możliwość, ale trzeba pamiętać o limitach. Od 1 ... »Polska Miss Woj. Dolnośląskiego wyłoniona! Polska Miss Woj. Dolno...
kwietnia gościnnie w Haston City Hotel we Wrocławiu odbyła się Gala Finałowa Miss Nastolatek i Miss Województwa Dolnośląskiego 2024! ... »Włoska inspiracja na wiosenny obiad Włoska inspiracja na w...
Spaghetti, czyli słynny długi makaron trafił do Włoch z krajów arabskich, gdzie najszybciej opanowano technikę jego suszenia pozwalaj... »Efektywna produkcja i inwestycje – KGHM opublikował raport z wynikami za 2023 rok Efektywna produkcja i ...
Pomimo trudnego otoczenia makroekonomicznego, niestabilnych cen na rynku surowców oraz wysokiej presji kosztów, w KGHM w 2023 roku ... »

» archiwum wiadomości


Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale

Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...1.12.1969 Otwarcie Młodzieżowego Domu Kultury

Magazyn elubin.pl



Tanie części zamienne w Ucando



polec prawnika.pl

silesianseo.pll






Wiadomosci z Lubina i okolic
Azjatycki kurczak Generała Tso - przepis
Data dodania: 21 listopada 2020 — Kategoria: Wiadomości

Azjatycki kurczak Generała Tso - przepis

Przepis na popularne danie podawane w chińskich restauracjach w Ameryce Północnej, urozmaicone ryżem cztery kolory marki Britta, który składa się z ryżu parboiled, dzikiego oraz dwóch odmian ryżu jaśminowego.

 

Przepis kulinarny marki Britta Kurczak Generała Tso

Składniki:

2 saszetki ryżu cztery kolory (np. marki Britta)

650g piersi z kurczaka

Marynata:

1 jajko

2 łyżki ciemnego sosu sojowego

2 łyżki wina ryżowego

1 łyżka spirytusu

1/4 łyżeczki sody

3 łyżki skrobi kukurydzianej

Panierka:

1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 skrobi kukurydzianej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

Glazura/sos:

3 łyżki ciemnego sosu sojowego

2 łyżki wina ryżowego

2 łyżki octu ryżowego

3 łyżki bulionu

4 łyżki cukru

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżka skrobi kukurydzianej

2 łyżki posiekanego imbiru

2 łyżki posiekanego czosnku

3 posiekane cebulki dymki

Metoda:

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i trzymamy w cieple.
  2. Kurczaka kroimy w 2 cm kostkę.
  3. Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dodajemy do kurczaka. Kurczak powinniśmy się marynować około 2 godzin.
  4. Rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Składniki panierki mieszamy razem. Kurczaka smażymy partiami i osuszamy na metalowej kratce lub ręczniku kuchennym.
  5. Mieszamy wszystkie składniki glazury poza cebula, czosnkiem i imbirem.
  6. Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy przez 1 minutę cebulę, czosnek oraz imbir i dodajemy resztę składników glazury. Gdy sos zgęstnieje wyłączamy ogień i dodajemy kurczaka. Obtaczamy go w glazurze. Podajemy z ryżem

Smacznego!

Slowa kluczowe: lubin
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,21686.html
Ten artykul byl czytany 287 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imie: *
Twoj komentarz: *
komentarz nie moze byc dluzszy niї 350 znakуw
Znaczniki HTML: Wyі.
BBCode: Wlaczone

Dostepne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreslenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez uїytkownikуw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzaj±cych.


Copyright © 2006-2024 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.008 sek.Lubin 1.0