Niedziela, 07 marca 2021 r.   Imieniny: Pawła, Tomasza, Felicyty
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 16

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>

Praca Lubin




Wiadomości z Lubina
Ziemia lubińska – Gogołowice Ziemia lubińska –...
W naszych wędrówkach po Gminie Lubin dotychczas dotarliśmy do Bukownej, Chróstnika, Czerńca i Dąbrowy Górnej. Dzisiaj kolej ... »UWAGA! PANDEMIA TO CZAS ŻNIW DLA UWAGA! PANDEMIA TO CZA...
Oszuści stają się coraz bardziej bezwzględni i dopuszczają się wciąż nowych sposobów, na wyłudzanie pieniędzy od osób starszych. ... »Dźwiękowy Szlak Odry w Krainie Łęgów Odrzańskich Dźwiękowy Szlak Odry w...
Pułapki akustyczne, służące słuchaniu dźwięków natury już wkrótce pojawią w Krainie Łęgów Odrzańskich. Dwie pierwsze czekają... »ZOO Lubin - premiera nowej figury - Szlak Zwierząt Wymarłych ZOO Lubin - premiera n...
Wielkimi krokami zbliża się wiosna, a wraz z nią nowości w ZOO Lubin - Centrum Edukacji Przyrodniczej w Lubinie.   Po pierwsze - nazwę "Sz... »

» archiwum wiadomości

Magazyn elubin.pl

Magazyn elubin.pl







polec prawnika.pl

silesianseo.pll









Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...29.10.1998 Na stanowisko Przewodniczącego Rady Miejskiej wybrano Romana Jasińskiego

Pogoda
YoWindow.com
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic

Przepis kulinarny: Fasola drobna po meksykańsku
Data dodania: 18 lutego 2021 — Kategoria: Wiadomości

Przepis kulinarny: Fasola drobna po meksykańsku

Ciekawy przepis na dobrze znaną drobną fasolą w pikantnym wydaniu. Meksykańska potrawka z fasoli z dodatkiem awokado, pomidora, papryki i czerwonej cebuli to doskonały sposób na szybki obiad lub wyrazistą kolację.

 

Składniki:

  • 200 g białej fasoli drobnej (np. marki Halina)
  • 1 cebula posiekana
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 - 3 papryczki chili (w zależności jak ostre dania lubimy)
  • 500 ml bulionu
  • 1 awokado pokrojone w plastry
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę
  • 1 mała czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 1 pęczek kolendry lub pietruszki drobno posiekanej
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz

 

Metoda:

  1. Fasolę moczymy przez noc i odcedzamy.
  2. Cebulę smażymy z czosnkiem i posiekanym chili. Dodajemy 1/2 pęczka kolendry lub pietruszki oraz fasolę zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy łyżeczkę soli i całość gotujemy aż fasola będzie gotowa. Podczas gotowania obserwujemy czy nie należy dolać wody.
  3. Pomidory mieszamy z czerwona cebulą awokado oraz kolendrą. Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą.
  4. Gdy fasola dojdzie nakładamy na talerze i podajemy z salsą z pomidorów i awokado.
  5. Podawać z przypieczoną tortillą lub bagietką

Smacznego!

Słowa kluczowe: lubin
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,22039.html
Ten artykuł był czytany 89 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imię: *
Twój komentarz: *
komentarz nie może być dłuższy niż 350 znaków
Znaczniki HTML: Wył.
BBCode: Włączone

Dostępne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreślenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.


Copyright © 2006-2021 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.049 sek.Lubin 1.0