
Powstanie sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu drogi krajowej nr 5 z drogą powiatową nr 2085D w miejscowości Osiek. Skrzyżowanie zlokalizow... »

Od 4 maja przedsiębiorcy z określonych branż będą mogli wystąpić o zwolnienie z opłacania składek także za marzec i kwiecień 2021 r. Nadal będzie... »

Lubińscy policjanci apelują do mieszkańców naszego powiatu o ogromną ostrożność, ponieważ w ostatnim czasie mamy do czynienia ze wzmożon... »

Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych informuje, że na podstawie decyzji Dolnośląskiego Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Roślin i... »





Kulinarna propozycja na Dzień Kobiet: Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado
Data dodania: 05 marca 2021 — Kategoria: Wiadomości

Dla wszystkich, którzy nie czują się na siłach, by przyrządzić skomplikowaną potrawę, mamy szybką i prostą w przygotowaniu lekką sałatkę. Gwarantujemy, że zasmakuje każdej kobiecie 😊 Połączenie soczystego mango i awokado z rukolą o orzechowej nucie i kozim serem to istne niebo w gębie!
Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado
Składniki:
170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg
mango
awokado
150 g rolady z sera koziego
2 garście orzechów włoskich
Sos winegret:
¾ łyżki musztardy
2 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli i pieprzu
Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.
Przygotowanie:
Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.
Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.



