Helios zaprasza wszystkich fanów anime na film zrealizowany na podstawie bestsellerowej mangi. „Spy x Family Code: White” to p... » Ponad 330 porcji narko...
Lubińscy operacyjni zatrzymali 32-latka, który w swoim domu miał ponad 330 porcji narkotyków. Mężczyzna ukrywał w sejfie marihuanę ... » Repertuar Kina Muza w ...
26.04 – 2.05.2024 26.04 Piątek 15:00, 16:00 > Kicia Kocia w przedszkolu – premiera > Pol / ds 16:30, 18:30 > M&o... » Więcej cudzoziemców w ...
Liczba cudzoziemców ubezpieczonych w ZUS pod koniec marca przekroczyła 1,138 mln osób. To więcej o 10,7 tys. niż w grudniu 2023. To... »
Data dodania: 10 kwietnia 2021 — Kategoria: Wiadomości
Gdy przyroda budzi się z zimowego snu a za oknem robi się coraz cieplej, czas na wiosenne doładowanie witaminami. Danie, które dostarczy składników mineralnych oraz zdrowych tłuszczy to sałatka z jajkiem, rybą i awokado. Pobudza nie tylko kubki smakowe, ale cały organizm, dzięki czemu stanowi doskonałe źródło energii dla wiosennych aktywności na świeżym powietrzu.
Składniki (2 porcje):
· 1 garść miksu sałat
· 1 garść liści szpinaku baby
· 1 awokado
· 2 jajka (ugotowane według preferencji)
· 100 g łososia wędzonego
· płatki migdałów KRESTO
· rzodkiewka
· szczypiorek
· ulubione kiełki
· olej Rapso
· 1/2 cytryny
· sól, pieprz
Wykonanie:
1. Na dno miseczek ułóż sałaty i szpinak. Ugotowane jajko obierz, przekrój i ułóż na sałatach.
2. Rybę podziel na cząstki i dodaj do misek.
3. Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę po okrojeniu dookoła, miąższ pokrój według upodobań i dodaj do sałatki.
4. Rzodkiewki i szczypiorek pokrój i dodaj do sałatki.
5. Całość skrop olejem, sokiem z cytryny, posól i popieprz.
6. Na koniec całość posyp płatkami migdałowymi oraz kiełkami.
7. Sałatkę proponuję podać z grzankami z ulubionego pieczywa.
Wszystkie komentarze umieszczane przez uŃytkownikŃw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzajÂących.
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!