Piątek, 19 kwietnia 2024 r.   Imieniny: Adolfa, Tymona, Pafnucego
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 75

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>


Fotowoltaika Lubin

Wiadomości z Lubina
Kwietniowe Kino Kobiet z przedpremierą: „Latanie dla początkujących” Kwietniowe Kino Kobiet...
Uwielbiany cykl ponownie znajdzie się w repertuarze kin Helios – mowa o Kinie Kobiet, czyli filmowych spotkaniach, którym towarzyszą... »KAS przejęła nielegalne płyny do e-papierosów KAS przejęła nielegaln...
Funkcjonariusze dolnośląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) przejęli 4 tys. płynów służących do napełniania e-papierosó... »Spektakl „Teatru ze Świetną Nazwą” z Krzeczyna Małego Spektakl „Teatru...
Dlaczego nie tolerujemy „obcych”, a inność traktujemy jak zagrożenie? To pytanie zadają aktorzy „Teatru ze Świetną Nazwą”... »Matczyna emerytura wyższa niż w ubiegłym roku Matczyna emerytura wyż...
Niecałe 60 tysięcy osób dostaje „matczyną emeryturę” z ZUS-u Maksymalna kwota comiesięcznych wypłat z ZUS - wynosi od marca te... »

» archiwum wiadomości


Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale

Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...Trzech gen. Maczków w Lubinie?

Magazyn elubin.pl



Tanie części zamienne w Ucando



polec prawnika.pl

silesianseo.pll






Wiadomosci z Lubina i okolic
Beza Pavlova z owocami, bitą śmietaną i masłem orzechowym
Data dodania: 05 maja 2021 — Kategoria: Wiadomości

Beza Pavlova z owocami, bitą śmietaną i masłem orzechowym

Dostojna i elegancka, ale nie brak jej fantazji! Taka jest nasza Pavlova z owocami, bitą śmietaną i masłem orzechowym. W tym wydaniu nie można jej odmówić doskonałej prezencji i wybornego smaku. W sam raz, aby uczcić wyjątkową okazję lub celebrować słoneczne popołudnie.

 

Składniki:

  • 4 białka z jajek w rozmiarze L
  • 250 g drobnego cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:

  • 250 ml śmietany 36%
  • 1 cukier waniliowy
  • 3–4 łyżki masła orzechowego
  • 250 g truskawek
  • 100 g borówek
  • garść płatków migdałowych KRESTO SELECT

Wykonanie:

1.Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2.Białka przełóż do misy miksera i ubij na sztywno.
3.Dodawaj po 1 łyżce cukru miksując 3–4 minuty pomiędzy kolejnymi dodawanymi łyżkami.
4.Gdy białka są już szkliste i nie wyczuwasz drobinek cukru między palcami, dodaj ocet nie przerywając miksowania.
5.Dodaj mąkę i wymieszaj na najniższych obrotach miksera.
6.Na blaszkę do pieczenia wyłóż papier do pieczenia i wyrysuj na nim okrąg o średnicy około 20 cm.
7.Wyłóż na środek okręgu masę i przy pomocy szpatułki uformuj kształt bezy.
8.Wstaw blaszkę do piekarnika na 5 minut (w temp. 180°C), po tym czasie zmniejsz do 110°C i susz bezę 2,5 godziny.
9.Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika i ostudź bezę.
10.Ubij kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno.
11.Masę kremową wyłóż na wierzch wystudzonej bezy, a następnie udekoruj owocami i masłem orzechowym (jeśli jest zbyt gęste rozcieńcz je odrobiną oleju Rapso).
12.Na koniec posyp całość płatkami migdałowymi.

Slowa kluczowe: lubin
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,22324.html
Ten artykul byl czytany 110 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imie: *
Twoj komentarz: *
komentarz nie moze byc dluzszy niї 350 znakуw
Znaczniki HTML: Wyі.
BBCode: Wlaczone

Dostepne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreslenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez uїytkownikуw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzaj±cych.


Copyright © 2006-2024 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.011 sek.Lubin 1.0