Czwartek, 18 kwietnia 2024 r.   Imieniny: Apoloniusza, Bogusławy, Gościsława
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 49

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>


Fotowoltaika Lubin

Wiadomości z Lubina
KAS przejęła nielegalne płyny do e-papierosów KAS przejęła nielegaln...
Funkcjonariusze dolnośląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) przejęli 4 tys. płynów służących do napełniania e-papierosó... »Spektakl „Teatru ze Świetną Nazwą” z Krzeczyna Małego Spektakl „Teatru...
Dlaczego nie tolerujemy „obcych”, a inność traktujemy jak zagrożenie? To pytanie zadają aktorzy „Teatru ze Świetną Nazwą”... »Matczyna emerytura wyższa niż w ubiegłym roku Matczyna emerytura wyż...
Niecałe 60 tysięcy osób dostaje „matczyną emeryturę” z ZUS-u Maksymalna kwota comiesięcznych wypłat z ZUS - wynosi od marca te... »Filmowa wiosna w kinach Helios Filmowa wiosna w kinac...
Sieć kin Helios zaprasza kinomanów na najnowsze premiery i nie tylko! W nadchodzącym tygodniu na wielkie ekrany wchodzą między innymi dwie... »

» archiwum wiadomości


Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale

Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...19.11.2002r. Prezydentem Miasta zostaje Robert Raczyński a Przewodniczącym Rady Miejskiej Paweł Niewodniczański

Magazyn elubin.pl



Tanie części zamienne w Ucando



polec prawnika.pl

silesianseo.pll






Wiadomosci z Lubina i okolic
Przepis kulinarny: Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli
Data dodania: 22 października 2021 — Kategoria: Wiadomości

Przepis kulinarny: Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli

Jesień w pełni, dlatego warto nieco urozmaicić naszą kuchnię! Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!

Składniki:

  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli (np. marki Halina) namoczonej przez noc
  • 1 czerwona cebula posiekana
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę gotować do miękkości.
  2. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie.
  3. Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut.
  4. Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

Slowa kluczowe: lubin
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,22994.html
Ten artykul byl czytany 162 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imie: *
Twoj komentarz: *
komentarz nie moze byc dluzszy niї 350 znakуw
Znaczniki HTML: Wyі.
BBCode: Wlaczone

Dostepne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreslenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez uїytkownikуw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzaj±cych.


Copyright © 2006-2024 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.011 sek.Lubin 1.0