Czwartek, 25 kwietnia 2024 r.   Imieniny: Jarosława, Marka, Elwiry
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 99

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>


Fotowoltaika Lubin

Wiadomości z Lubina
Efektywna produkcja i inwestycje – KGHM opublikował raport z wynikami za 2023 rok Efektywna produkcja i ...
Pomimo trudnego otoczenia makroekonomicznego, niestabilnych cen na rynku surowców oraz wysokiej presji kosztów, w KGHM w 2023 roku ... »Samorząd Województwa Dolnośląskiego uruchamia nowe projekty skierowane do uczniów dolnośląskich szkół podstawowych oraz przyszłych maturzystów. Samorząd Województwa D...
Dolnośląski Program Stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w zakresie przedmiotów ścisłych i zagrożonych wyklucze... »Otwarcie sezonu turystycznego na Dolnym Śląsku  27-28 kwietnia 2024 Głogów, Bulwar Nadodrzański Startujemy od godz. 11:00 Otwarcie sezonu turyst...
Już niebawem, w ostatni weekend kwietnia, tuż przed długim weekendem majowym na Bulwarze Nadodrzańskim w Głogowie odbędzie się trzecia edycja Otw... »Helios Anime przedstawia:  „Spy x Family Code: White” Helios Anime przedstaw...
Helios zaprasza wszystkich fanów anime na film zrealizowany na podstawie bestsellerowej mangi. „Spy x Family Code: White” to p... »

» archiwum wiadomości


Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale

Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...1975 Oddanie sztucznego lodowiska i toru jazdy szybkiej - OSiR

Magazyn elubin.pl



Tanie części zamienne w Ucando



polec prawnika.pl

silesianseo.pll






Wiadomosci z Lubina i okolic
Krem z dyni
Data dodania: 28 listopada 2021 — Kategoria: Wiadomości

Krem z dyni

Gdy za oknem złota jesień warto korzystać z jej owoców. Gęsty, sycący krem z dyni z dodatkiem słodkich batatów, kurkumy i imbiru nie tylko pysznie smakuje, ale też cudownie rozgrzewa. Dzięki odpowiedniej dekoracji będzie ucztą i dla żołądka i dla oczu!

 

Składniki: (na 4-6 porcji):

• bulion 600-800 ml (zależnie od tego jak gęsty krem chcemy uzyskać)
• olej Rapso do smażenia
• 1 dynia piżmowa (ok 1 kg)
• 5 kg batatów
• 2 małe cebule
• 2 ząbki czosnku
• 2 bataty
• pestki słonecznika KRESTO
• pestki dyni KRESTO
• sól
• pieprz
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• 1 łyżeczka papryki wędzonej
• kurkuma - do smaku
• imbir świeży - do smaku
• jogurt kozi - do smaku
• natka pietruszki - do smaku

 

Wykonanie:

1. W garnku podsmażamy pokrojone w kostkę cebule i ząbki czosnku.
2. Dodajemy bataty i wydrążoną dynię, również pokrojone w kostkę, paprykę, kurkumę, starty imbir, sól i pieprz.
3. Dodajemy 500 - 600 ml. bulionu i gotujemy do miękkości.
4. Studzimy.
5. Dodajemy jogurt i całość blendujemy.
6. Po rozlaniu do miseczek/talerzy dekorujemy pestkami słonecznika i dyni.

 

Smacznego!

Slowa kluczowe: lubin
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,23129.html
Ten artykul byl czytany 158 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imie: *
Twoj komentarz: *
komentarz nie moze byc dluzszy niї 350 znakуw
Znaczniki HTML: Wyі.
BBCode: Wlaczone

Dostepne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreslenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez uїytkownikуw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzaj±cych.


Copyright © 2006-2024 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.015 sek.Lubin 1.0