Poniedzialek, 24 stycznia 2022 r.   Imieniny: Felicji, Tymoteusza, Rafała
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 45

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>



Wiadomości z Lubina
Oferty pracy – Rekrutacja – KGHM Oferty pracy – R...
KGHM zaprasza do współpracy wszystkich, którzy stawiają sobie odważne i ambitne cele – są gotowi na realizację codziennych wy... »TRAGEDIA NA DRODZE. NIE ŻYJE 77-LETNIA KOBIETA. POLICJANCI APELUJĄ O OSTROŻNOŚĆ TRAGEDIA NA DRODZE. NI...
Do tragicznego wypadku doszło w czwartek, 20 stycznia bieżącego roku, około godziny 13., na drodze numer 292. W zdarzeniu brały udział dwa pojazd... »Międzynarodowy grant dla Szkoły Podstawowej w Niemstowie Międzynarodowy grant d...
Projekt “Niezapomniani”  zgłoszony do  Instytutu Studiów nad Holokaustem i Prawami Człowieka im. Olgi Lengyel przez ... »Jest projekt budynku usług rekreacyjno-sportowych w Juszowicach Jest projekt budynku u...
Gmina Rudna opracowała dokumentację projektową na budowę budynku usług rekreacyjno-sportowych w Juszowicach. Dla mieszkańców oznacza to no... »

» archiwum wiadomości

Magazyn elubin.pl

iParts.pl - części samochodowe

Tanie części zamienne w Ucando



polec prawnika.pl

silesianseo.pll









Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...02.09.1999 Podpisanie POROZUMIENIA pomiędzy Gminą Miejską Lubin a Mostostalem Warszawa Spółka Akcyjna

Pogoda
YoWindow.com
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic

Krem z dyni
Data dodania: 28 listopada 2021 — Kategoria: Wiadomości

Krem z dyni

Gdy za oknem złota jesień warto korzystać z jej owoców. Gęsty, sycący krem z dyni z dodatkiem słodkich batatów, kurkumy i imbiru nie tylko pysznie smakuje, ale też cudownie rozgrzewa. Dzięki odpowiedniej dekoracji będzie ucztą i dla żołądka i dla oczu!

 

Składniki: (na 4-6 porcji):

• bulion 600-800 ml (zależnie od tego jak gęsty krem chcemy uzyskać)
• olej Rapso do smażenia
• 1 dynia piżmowa (ok 1 kg)
• 5 kg batatów
• 2 małe cebule
• 2 ząbki czosnku
• 2 bataty
• pestki słonecznika KRESTO
• pestki dyni KRESTO
• sól
• pieprz
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• 1 łyżeczka papryki wędzonej
• kurkuma - do smaku
• imbir świeży - do smaku
• jogurt kozi - do smaku
• natka pietruszki - do smaku

 

Wykonanie:

1. W garnku podsmażamy pokrojone w kostkę cebule i ząbki czosnku.
2. Dodajemy bataty i wydrążoną dynię, również pokrojone w kostkę, paprykę, kurkumę, starty imbir, sól i pieprz.
3. Dodajemy 500 - 600 ml. bulionu i gotujemy do miękkości.
4. Studzimy.
5. Dodajemy jogurt i całość blendujemy.
6. Po rozlaniu do miseczek/talerzy dekorujemy pestkami słonecznika i dyni.

 

Smacznego!

Słowa kluczowe: lubin
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,23129.html
Ten artykuł był czytany 87 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imię: *
Twój komentarz: *
komentarz nie może być dłuższy niż 350 znaków
Znaczniki HTML: Wył.
BBCode: Włączone

Dostępne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreślenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.


Copyright © 2006-2022 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.009 sek.Lubin 1.0