Piątek, 01 lipca 2022 r.   Imieniny: Haliny, Mariana, Klarysy
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 33

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>




Wiadomości z Lubina
Oferty pracy PUP Lubin Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... »Żeby ukraść alkohol sterroryzował bronią pracownika ochrony Żeby ukraść alkohol st...
26-latek z Lubina posłużył się bronią, żeby wynieść z marketu koszyk z fantami. Przy próbie zatrzymania przez pracownika ochrony, zagroził... »Rusza Akcja Lato 2022 Rusza Akcja Lato 2022
RCS jak co roku przygotował szereg bezpłatnych imprez sportowych, turniejów i zajęć dla dzieci i młodzieży w okresie od 4 l... »Zbiórka krwi w ZOO Lubin - 26 lipca 2022 Zbiórka krwi w ZOO Lub...
Już po raz czwarty Centrum Edukacji Przyrodniczej w Lubinie oraz partnerzy wydarzenia zapraszają do udziału w zbiórce krwi dla Regionalneg... »

» archiwum wiadomości

Magazyn elubin.pl

iParts.pl - części samochodowe

Tanie części zamienne w Ucando



polec prawnika.pl

silesianseo.pll







Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...30.06.2000 Nagrodę Miasta Lubina otrzymał ks. Kazimierz Pracownik - czek na kwotę 10000 zł

Pogoda
YoWindow.com
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic

Klopsiki po marokańsku z kaszą kuskus
Data dodania: 20 maja 2022 — Kategoria: Wiadomości

Klopsiki po marokańsku z kaszą kuskus

Północnoafrykańskie smaki bardzo często są zestawione z kaszą kuskus, która jest nieodłącznym elementem tamtejszej kuchni. Marokańskie klopsiki podane z kaszą kuskus będą wyśmienitą propozycją na pyszny obiad. Smacznego!

Składniki:

  • 150g kaszy kuskus (np. marki Halina BIO)
  • 500g wołowiny mielonej
  • 2 cebule pokrojone w drobną kostkę
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 500ml przecieru pomidorowego
  • szklanka wody

Metoda:

  1. W misce mieszamy wołowinę, połowę cebuli, czosnek, bułkę tartą, jajko, natkę, kolendrę i przyprawy. Formujemy klopsiki wielkości piłki golfowej.
  2. Smażymy klopsy na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. Dodajemy cebulę, smażymy jeszcze minutę i dodajemy przecier z wodą. Przykrywamy i gotujemy przez 20 minut, w połowie gotowania przekładamy klopsiki na drugą stronę.
  3. Kuskus mieszamy w misce. Doprawiamy solą, mieszamy, zalewamy wrzątkiem tak aby woda była centymetr ponad kaszą. Miskę zawijamy folią spożywczą i pozostawiamy na 5-7 minut.
  4. Klopsy podajemy z ciepłym kuskusem.

Smacznego!

 

Słowa kluczowe: lubin
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,23800.html
Ten artykuł był czytany 73 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imię: *
Twój komentarz: *
komentarz nie może być dłuższy niż 350 znaków
Znaczniki HTML: Wył.
BBCode: Włączone

Dostępne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreślenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.


Copyright © 2006-2022 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.010 sek.Lubin 1.0