
Z przyjemnoci informujemy, e druyna Miedziowi Lubin znakomicie zainaugurowaa wiosenne rozgrywki, pokonujc na wasnym boisku KS Rugby Ruda ... »

W dobie dynamicznego rozwoju technologii - sztucznej inteligencji (AI) coraz wicej obszarów ycia zostaje zrewolucjonizowanych przez in... »

7 marca br. w Centrali Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spoecznego odbyo si uroczyste podsumowanie jubileuszowej XXX edycji Konkursu W rolnictwie... »

Za nami 2. edycja Olimpiady wiedzy o górnictwie i hutnictwie „Kompetentny Gilbert”. Wydarzenie odbywa si w ramach programu ed... »






Data dodania: 27 lutego 2025 — Kategoria: Wiadomoci

Tusty czwartek to wyjtkowy dzie w polskim kalendarzu – peen radoci i sodkich przysmaków. To wanie wtedy bez wyrzutów sumienia sigamy po pczki, faworki i inne wypieki smaone na zoty kolor. Jeli marzysz o samodzielnie przygotowanych sodkociach, sprawd nasz prosty przepis na puszyste donuty z polew malinow!
Delikatne, lekkie i rozpywajce si w ustach! Wanie tak smakuj nasze pczki. Ich przygotowanie wymaga nieco cierpliwoci, ale efekt kocowy jest tego wart Poznaj przepis na domowe donuty z polew malinow!
Skadniki na 25 sztuk donutów:
· 300 ml mleka
· 30 g wieych drody
· 70 g cukru
· 2 yki cukru wanilinowego
· 1 jajko + 2 ótka
· 600 g mki pszennej typ 550
· 100 g masa
· szczypta soli
Polewa malinowa:
· 200 g biaej czekolady
· 50 ml puree z przetartych malin
· 60 ml mietanki kremówki 36%
· 20 g masa
· kilka kropel róowego barwnika spoywczego w elu (opcjonalnie)
Dodatkowo:
· Biaa czekolada do dekoracji
· Maliny liofilizowane do dekoracji
Wszystkie komentarze umieszczane przez u?ytkownik?w i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzaj±cych.



