Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » Dwie skradzione kopark...
Jeszcze tego samego dnia, kiedy na lubińskiej komendzie pokrzywdzony złożył zawiadomienie o kradzieży dwóch koparek o wartości 390 tysięcy... » „Królestwo Plane...
Sieć kin Helios zaprasza swoich widzów na seanse najnowszej odsłony kultowej serii. Trzysta lat po wydarzeniach z „Wojny o Planetę M... » Kino Kobiet w maju z g...
W maju na ekranach multipleksów Helios ponownie zagości Kino Kobiet. To uwielbiany przez widzów sieci cykl, łączący filmowy seans i... »
Data dodania: 12 lutego 2021 — Kategoria: Wiadomości
Święto zakochanych już w ten weekend! Nawet jeśli nie po drodze wam z Walentynkami, warto okazać uczucie bliskiej osobie. Zaskocz kulinarnym wyczynem i przygotuj popularne muffiny w zdrowszej, zielonej odsłonie. Taki deser osłodzi wspólne popołudnie, a do tego wygląda niezwykle efektownie!
Szpinakowe muffiny na słodko
Składniki:
4 garście Szpinaku młodego marki Eisberg
3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka cukru
¾ szklanki oleju
sok z połowy cytryny
Krem mascarpone:
3 łyżki cukru pudru
250 g schłodzonego serka mascarpone
250 ml schłodzonej śmietanki 30%
do dekoracji: ulubione owoce np. borówki, maliny, czerwona porzeczka oraz listki mięty
Przygotowanie:
Jajka, liście szpinaku, olej i sok z cytryny zblendować. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Wymieszać na gładką masę. Ciasto nakładać do foremek wyłożonych papilotkami (do mniej więcej
½ wysokości). Piec około 20 min w temperaturze 180 stopni C.
Do serka mascarpone dodać śmietankę i cukier puder. Całość ubić do uzyskania gładkiej i puszystej masy. Wystudzone muffiny udekorować kremem, ulubionymi owocami np. malinami, borówkami czy czerwoną porzeczką oraz listkami mięty.
Wszystkie komentarze umieszczane przez uŃytkownikŃw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzajÂących.
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!