Głośnym powitaniem i występem orkiestry hutniczej z Głogowa oraz grupy mażoretek przed siedzibą zarządu KGHM Polska Miedź S.A. rozpoczęły się gł&... » ZWOLNIJ – NIEBEZ...
Biuro Ruchu Drogowego KGP wspólnie z firmą Neptis S.A. będącą operatorem komunikatora Yanosik przygotowało pilotażową akcję informacyjno-e... » Nowa wystawa w Galerii...
Wystawa zatytułowana „Melchior Wańkowicz pod Monte Cassino” prezentowana jest w Galerii Ratuszowej z okazji 80. rocznicy bitwy, kt&oa... » POMOC NADESZŁA W OSTAT...
Troje lubińskich dzielnicowych oraz dwóch policjantów z Wydziału Prewencji skierowanych do wczorajszego pożaru przy Mickiewicza, wi... »
Data dodania: 19 czerwca 2023 — Kategoria: Wiadomości
Szybki, prosty w wykonaniu, zdrowy i pyszny - polecamy przepis na wegański chlebek na bazie mieszanki ziaren KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII. Świeże pieczywo z chrupiącą skórką to pomysł na zarówno szybkie śniadanie, jak i leniwy lunch.
Składniki (na keksówkę):
• 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO (słonecznik, pestki dyni, orzeszki pinii)
• 1,5 szklanki płatków owsianych
• 1/4 szklanki siemienia lnianego KRESTO
• 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego
• 1 garść orzechów włoskich KRESTO
• 1,5 łyżeczki soli
• 4 łyżki oleju rzepakowego Rapso
• 1,5 szklanki wody
• 3 łyżki syropu z agawy
Wykonanie:
1. Do miski wsyp: 1,5 szklanki płatków owsianych, 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO,1/4 szklanki siemienia lnianego, garść orzechów włoskich, 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego oraz sól.
2. Do drugiej miski wlej 1,5 szklanki wody, 3 łyżki syropu z agawy i 4 łyżki oleju rzepakowego.
3. Mokre składniki wlej do suchych i mieszaj do połączenia. Pozostaw na około 3 godziny do napęcznienia.
4. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę - dociśnij i wyrównaj.
5. Włóż do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez godzinę. Chleb pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Wszystkie komentarze umieszczane przez uŃytkownikŃw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzajÂących.
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!