Wiadomości z Lubina
Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » ĆWICZENIA VI KOMPANII ...
23 kwietnia bieżącego roku w godzinach 09 – 14. Na terenie lubińskiej giełdy i stadionu piłkarskiego odbyły się ćwiczenia dowódczo... » Ostatnie przymrozki i ...
Kilka ostatnich mroźnych nocy może mieć katastrofalne skutki dla sadowników i właścicieli winnic. W wielu ogrodach nie będzie w tym roku j... » „NiepokalanaR...
Sieć kin Helios prezentuje najnowszy film grozy, opowiadający o klasztorze, który choć wydaje się być oazą spokoju, kryje w sobie niebezpi... »
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » ĆWICZENIA VI KOMPANII ...
23 kwietnia bieżącego roku w godzinach 09 – 14. Na terenie lubińskiej giełdy i stadionu piłkarskiego odbyły się ćwiczenia dowódczo... » Ostatnie przymrozki i ...
Kilka ostatnich mroźnych nocy może mieć katastrofalne skutki dla sadowników i właścicieli winnic. W wielu ogrodach nie będzie w tym roku j... » „NiepokalanaR...
Sieć kin Helios prezentuje najnowszy film grozy, opowiadający o klasztorze, który choć wydaje się być oazą spokoju, kryje w sobie niebezpi... »
Twoja wyszukiwarka
Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
...1984 Uruchomiono "Centralną Ciepłownię", obecnie TERMAL SA
Wiadomosci z Lubina i okolic
Przepis kulinarny: Grissini z szynką dojrzewającą i bazyliąData dodania: 29 września 2020 — Kategoria: Wiadomości
Przepis na cudownie chrupiące, bezglutenowe grissini – tradycyjne włoskie chlebowe paluszki. Wypiekane z mieszanki bezglutenowej do pizzy, z dodatkiem szynki i świeżej bazylii to prawdziwy przysmak, który zasmakuje nie tylko osobom na diecie eliminacyjnej.
Składniki:
- Opakowanie bezglutenowej mieszanki do wypieku pizzy (np. marki Ocelio) lub mąki pszennej (w wersji klasycznej)
- 150 ml wody
- 25g świeżych drożdży
- 10g oleju lub oliwy
- 1 opakowanie szynki dojrzewającej
- świeża bazylia
Metoda:
- Rozpuścić 25g drożdży w 150 ml wody, po dokładnym rozpuszczeniu dodać 10 g oleju. Dodać zawartość 250g mieszanki do wypieku pizzy i wymieszać.
- Ciasto podzielić na 8 części. Ręcznie uformować długie, cienkie paluchy i pokroić je na odpowiednią długość.
- Paluchy ułożyć na blaszce do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia. Piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.
- Upieczone grissini zawinąć w szynkę oraz bazylię.
Smacznego!
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,21471.html
Ten artykul byl czytany 158 razy.
brak komentarzy
Wszystkie komentarze umieszczane przez uŃytkownikŃw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzajÂących.
Ciekawostki: (wp.pl)
Nasz Lubin: (Nasz Lubin)
Forum Lubina:
Magazyn elubin.pl (Magazyn)
Strona Glowna | O nas | Dla prasy | Prywatnosc | Patronat | Reklama | Kontakt |
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!