Poniedzialek, 19 pazdziernika 2020 r.   Imieniny: Piotra, Pawła, Ziemowita
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 28

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>

Praca Lubin





Wiadomości z Lubina
KGHM z nagrodą The Best Of The Best za raport roczny KGHM z nagrodą The Bes...
Miedziowy gigant po raz kolejny znalazł się w gronie spółek najlepiej raportujących swoje działania. Instytut Rachunkowości i Podatk&oac... »Punkt G - jak go znaleźć? Punkt G - jak go znale...
Kobiece ciała to niezbadane głębiny, a my wciąż szukamy mapy skarbów, która ułatwi znalezienie tego jedynego punktu, któ... »Nowe miejsca pracy w powstających przy S-3 stacjach benzynowych Nowe miejsca pracy w p...
Ponad czterdzieści stanowisk pracy powstanie w najbliższym czasie na stacjach benzynowych, budowanych przez jeden z wiodących polskich koncern&oa... »Prawie połowa dorosłych Polaków odczuwa przewlekły stres Prawie połowa dorosłyc...
Prawie połowa Polaków odczuwa stres średnio kilka razy w tygodniu, a co piąty – codziennie lub prawie codziennie.&nbs... »

» archiwum wiadomości

Magazyn elubin.pl



polec prawnika.pl

silesianseo.pll











Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...7.06.1990 Po pierwszych wolnych wyborach do samorządu Lubina prezydentem miasta zostaje Robert Raczyński a przewodniczącym rady miejskiej Paweł Niewodniczański

Pogoda
YoWindow.com
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic

Przepis kulinarny: Grissini z szynką dojrzewającą i bazylią
Data dodania: 29 września 2020 — Kategoria: Wiadomości

Przepis kulinarny: Grissini z szynką dojrzewającą i bazylią

Przepis na cudownie chrupiące, bezglutenowe grissini – tradycyjne włoskie chlebowe paluszki. Wypiekane z mieszanki bezglutenowej do pizzy, z dodatkiem szynki i świeżej bazylii to prawdziwy przysmak, który zasmakuje nie tylko osobom na diecie eliminacyjnej.

Składniki:

  • Opakowanie bezglutenowej mieszanki do wypieku pizzy (np. marki Ocelio) lub mąki pszennej (w wersji klasycznej)
  • 150 ml wody
  • 25g świeżych drożdży
  • 10g oleju lub oliwy
  • 1 opakowanie szynki dojrzewającej
  • świeża bazylia

 

Metoda:

  1. Rozpuścić 25g drożdży w 150 ml wody, po dokładnym rozpuszczeniu dodać 10 g oleju. Dodać zawartość 250g mieszanki do wypieku pizzy i wymieszać.
  2. Ciasto podzielić na 8 części. Ręcznie uformować długie, cienkie paluchy i pokroić je na odpowiednią długość.
  3. Paluchy ułożyć na blaszce do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia. Piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.
  4. Upieczone grissini zawinąć w szynkę oraz bazylię.

Smacznego!

Słowa kluczowe: lubin
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,21471.html
Ten artykuł był czytany 90 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imię: *
Twój komentarz: *
komentarz nie może być dłuższy niż 350 znaków
Znaczniki HTML: Wył.
BBCode: Włączone

Dostępne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreślenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.


Copyright © 2006-2020 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.029 sek.Lubin 1.0