Wiadomości z Lubina

Znaczne opady śniegu stanowią nie lada wyzwanie dla użytkowników samochodów oraz właścicieli posesji. Pamiętajmy o konieczności i... »

W Młodzieżowym Domu Kultury w Lubinie ogłoszono wyniki XIV Dolnośląskiego Przeglądu Twórczości Literackiej Dzieci i Młodzieży. W konkursie... »

Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... »

Policjanci wydziału prewencji zatrzymali do kontroli drogowej 26 – letniego mieszkańca powiatu lubińskiego, co do którego mieli po... »





Twoja wyszukiwarka
Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?

Pogoda
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic
Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami - przepis
Data dodania: 05 stycznia 2021 — Kategoria: Wiadomości

Bezmięsne gołąbki z grzybami i kaszą pęczak to zaskakujący pomysł na zimowy obiad lub kolację! Klasyczna forma oraz wyjątkowy farsz ze zdrową kaszą i aromatycznymi grzybami z pewnością będzie niemałym zaskoczeniem dla wszystkich domowników.
Przepis kulinarny
Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
Składniki:
- 200g kaszy pęczak (np. marki Halina)
- 1 cebula drobno posiekana
- 1 garść suszonych grzybów namoczonych przez noc
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka natki pietruszki drobno posiekana
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka majeranku
- 1 kapusta pekińska
- 250ml przecieru pomidorowego
- 250 ml bulionu lub wody
- sól i pieprz
Metoda:
- Kaszę ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Grzyby drobno posiekać.
- Rozgrzać masło na patelni i przesmażyć na niej cebulkę z grzybami i czosnkiem. Dodać do pęczaku i wymieszać z natką pietruszki, jajkiem, bułką tartą, majerankiem, sosem sojowym, solą i pieprzem.
- Liście kapusty oddzielić i sparzyć we wrzątku aż będą miękkie.
- Gołąbki zawijać w liście i umieścić w zamykanym naczyniu żaroodpornym. Całość zalać przecierem pomidorowym i odrobiną bulionu. Wsadzić do piekarnika i dusić pod przykryciem w 180 st.C przez 45 minut
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,21869.html
Ten artykuł był czytany 87 razy.
brak komentarzy
Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.



Strona Glowna | O nas | Dla prasy | Prywatnosc | Patronat | Reklama | Kontakt |
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!
