Wiadomości z Lubina
Czy warto od razu prze...
Wielu seniorów zastanawia się czy warto od razu po osiągnięciu wieku emerytalnego zrezygnować z pracy? Nie zawsze to się opłaca. Jeżeli po... » Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » ĆWICZENIA VI KOMPANII ...
23 kwietnia bieżącego roku w godzinach 09 – 14. Na terenie lubińskiej giełdy i stadionu piłkarskiego odbyły się ćwiczenia dowódczo... » Ostatnie przymrozki i ...
Kilka ostatnich mroźnych nocy może mieć katastrofalne skutki dla sadowników i właścicieli winnic. W wielu ogrodach nie będzie w tym roku j... »
Wielu seniorów zastanawia się czy warto od razu po osiągnięciu wieku emerytalnego zrezygnować z pracy? Nie zawsze to się opłaca. Jeżeli po... » Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » ĆWICZENIA VI KOMPANII ...
23 kwietnia bieżącego roku w godzinach 09 – 14. Na terenie lubińskiej giełdy i stadionu piłkarskiego odbyły się ćwiczenia dowódczo... » Ostatnie przymrozki i ...
Kilka ostatnich mroźnych nocy może mieć katastrofalne skutki dla sadowników i właścicieli winnic. W wielu ogrodach nie będzie w tym roku j... »
Twoja wyszukiwarka
Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
...03-05.09.1999 Podczas Dni Lubina zorganizowano plener ceramiczny "Świeżo wypalone". Przedstawiono prace dzieci i młodzieży działających przy pracowni ceramicznej przy fundacji im. brata Alberta oraz pracowni ceramicznej przy MDK w Lubinie
Wiadomosci z Lubina i okolic
Przepis kulinarny: Bezglutenowy budyń czekoladowyData dodania: 15 lutego 2021 — Kategoria: Wiadomości
Prosty przepis na domowy, bezglutenowy budyń czekoladowy, który z powodzeniem mogą zjeść również osoby na diecie bez laktozy.
To wszystko dzięki zastąpieniu mleka napojem roślinnym (w tym przypadku napojem owsianym), który wyróżnia się niską zawartością tłuszczów nasyconych.
Bezglutenowy budyń czekoladowy
www.ocelio.pl
Składniki (2 porcje):
- 500 ml bezglutenowego napoju owsianego (np. marki Ocelio)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 żółtko
- 2 łyżeczki cukru (lub miodu, syropu z agawy, syropu klonowego)
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 6 kostek gorzkiej czekolady
- owoce do dekoracji, np. borówki lub maliny
Przygotowanie:
- Połowę napoju roślinnego odlewamy do szklanki, dodajemy do niego cukier (lub syrop), cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną i żółtko. Dokładnie mieszamy, tak aby pozbyć się wszystkich grudek
- Czekoladę siekamy na drobne kawałeczki.
- Pozostałą część napoju podgrzewamy. Kiedy będzie się prawie gotował (nie doprowadzamy do wrzenia), dolewamy wcześniej przygotowaną mieszankę napoju z pozostałymi składnikami.
- Zmniejszamy ogień, dodajemy czekoladę i cały czas mieszając czekamy aż budyń zgęstnieje.
- Budyń przelewamy do dowolnego naczynia, dekorujemy ulubionymi owocami, np. borówkami lub malinami.
Smacznego!
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,22025.html
Ten artykul byl czytany 161 razy.
brak komentarzy
Wszystkie komentarze umieszczane przez uŃytkownikŃw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzajÂących.
Ciekawostki: (wp.pl)
Nasz Lubin: (Nasz Lubin)
Forum Lubina:
Strona Glowna | O nas | Dla prasy | Prywatnosc | Patronat | Reklama | Kontakt |
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!