Niedziela, 07 marca 2021 r.   Imieniny: Pawła, Tomasza, Felicyty
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 19

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>

Praca Lubin




Wiadomości z Lubina
Ziemia lubińska – Gogołowice Ziemia lubińska –...
W naszych wędrówkach po Gminie Lubin dotychczas dotarliśmy do Bukownej, Chróstnika, Czerńca i Dąbrowy Górnej. Dzisiaj kolej ... »UWAGA! PANDEMIA TO CZAS ŻNIW DLA UWAGA! PANDEMIA TO CZA...
Oszuści stają się coraz bardziej bezwzględni i dopuszczają się wciąż nowych sposobów, na wyłudzanie pieniędzy od osób starszych. ... »Dźwiękowy Szlak Odry w Krainie Łęgów Odrzańskich Dźwiękowy Szlak Odry w...
Pułapki akustyczne, służące słuchaniu dźwięków natury już wkrótce pojawią w Krainie Łęgów Odrzańskich. Dwie pierwsze czekają... »ZOO Lubin - premiera nowej figury - Szlak Zwierząt Wymarłych ZOO Lubin - premiera n...
Wielkimi krokami zbliża się wiosna, a wraz z nią nowości w ZOO Lubin - Centrum Edukacji Przyrodniczej w Lubinie.   Po pierwsze - nazwę "Sz... »

» archiwum wiadomości

Magazyn elubin.pl

Magazyn elubin.pl







polec prawnika.pl

silesianseo.pll









Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...1975 Otwarcie Szkoły Muzycznej I stopnia

Pogoda
YoWindow.com
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic

Przepis kulinarny: Bezglutenowy budyń czekoladowy
Data dodania: 15 lutego 2021 — Kategoria: Wiadomości

Przepis kulinarny: Bezglutenowy budyń czekoladowy

Prosty przepis na domowy, bezglutenowy budyń czekoladowy, który z powodzeniem mogą zjeść również osoby na diecie bez laktozy.

To wszystko dzięki zastąpieniu mleka napojem roślinnym (w tym przypadku napojem owsianym), który wyróżnia się niską zawartością tłuszczów nasyconych.

Bezglutenowy budyń czekoladowy

www.ocelio.pl

 

Składniki (2 porcje):

  • 500 ml bezglutenowego napoju owsianego (np. marki Ocelio)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • 2 łyżeczki cukru (lub miodu, syropu z agawy, syropu klonowego)
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 6 kostek gorzkiej czekolady
  • owoce do dekoracji, np. borówki lub maliny

 

Przygotowanie:

  1. Połowę napoju roślinnego odlewamy do szklanki, dodajemy do niego cukier (lub syrop), cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną i żółtko. Dokładnie mieszamy, tak aby pozbyć się wszystkich grudek
  2. Czekoladę siekamy na drobne kawałeczki.
  3. Pozostałą część napoju podgrzewamy. Kiedy będzie się prawie gotował (nie doprowadzamy do wrzenia), dolewamy wcześniej przygotowaną mieszankę napoju z pozostałymi składnikami.
  4. Zmniejszamy ogień, dodajemy czekoladę i cały czas mieszając czekamy aż budyń zgęstnieje.
  5. Budyń przelewamy do dowolnego naczynia, dekorujemy ulubionymi owocami, np. borówkami lub malinami.

Smacznego!

 

Słowa kluczowe: lubin
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,22025.html
Ten artykuł był czytany 79 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imię: *
Twój komentarz: *
komentarz nie może być dłuższy niż 350 znaków
Znaczniki HTML: Wył.
BBCode: Włączone

Dostępne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreślenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.


Copyright © 2006-2021 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.034 sek.Lubin 1.0