Wiadomości z Lubina
Czy warto od razu prze...
Wielu seniorów zastanawia się czy warto od razu po osiągnięciu wieku emerytalnego zrezygnować z pracy? Nie zawsze to się opłaca. Jeżeli po... » Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » ĆWICZENIA VI KOMPANII ...
23 kwietnia bieżącego roku w godzinach 09 – 14. Na terenie lubińskiej giełdy i stadionu piłkarskiego odbyły się ćwiczenia dowódczo... » Ostatnie przymrozki i ...
Kilka ostatnich mroźnych nocy może mieć katastrofalne skutki dla sadowników i właścicieli winnic. W wielu ogrodach nie będzie w tym roku j... »
Wielu seniorów zastanawia się czy warto od razu po osiągnięciu wieku emerytalnego zrezygnować z pracy? Nie zawsze to się opłaca. Jeżeli po... » Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » ĆWICZENIA VI KOMPANII ...
23 kwietnia bieżącego roku w godzinach 09 – 14. Na terenie lubińskiej giełdy i stadionu piłkarskiego odbyły się ćwiczenia dowódczo... » Ostatnie przymrozki i ...
Kilka ostatnich mroźnych nocy może mieć katastrofalne skutki dla sadowników i właścicieli winnic. W wielu ogrodach nie będzie w tym roku j... »
Twoja wyszukiwarka
Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
...30.06.2000 Nagrodę Miasta Lubina otrzymał ks. Kazimierz Pracownik - czek na kwotę 10000 zł
Wiadomosci z Lubina i okolic
Przepis kulinarny: Ribollita z warzywamiData dodania: 29 kwietnia 2021 — Kategoria: Wiadomości
Polecamy doskonały przepis na ribollitę, czyli toskańską zupę z fasoli. Ribollita najlepiej smakuje na drugi dzień od ugotowania i temu zawdzięcza swoją nazwę, która oznacza „ugotowana na nowo”.
Ribollita z warzywami
www.halina.eu
Składniki:
- 200g Suchej białej fasoli Jaś Tyczny Duży (np. marki Halina)
- 200g wędzonego boczku
- 1 duża cebula
- 2 marchewki
- 2 gałązki selera naciowego
- 3 ząbki czosnku
- 1 mała cukinia
- 4 średnie ziemniaki
- 500ml przecieru pomidorowego
- 250ml wody
- 2 listki laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 1 łyżka listków tymianku lub 1 łyżeczka suszonego
- 1 łyżka posiekanych listków rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego
- 200g Jarmużu
- oliwa
- sól i pieprz
Metoda:
- Fasolę moczymy przez noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości.
- Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy.
- Boczek kroimy w 1cm słupki. Na odrobinie oliwy smażymy boczek. Powinien dobrze się wytopić i zarumienić. Jeśli boczek był bardzo tłusty zbieramy nadmiar oleju.
- Dodajemy warzywa i czosnek. Całość smażymy przez 5 minut po czym dodajemy pomidory, wodę oraz przyprawy. Solimy do smaku. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut i umieszczamy w garnku fasolę. Gotujemy jeszcze przez 15 minut.
- Jarmuż kroimy w duże kawałki i dodajemy do zupy. Całość gotujemy jeszcze przez 5 minut, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,22300.html
Ten artykul byl czytany 183 razy.
brak komentarzy
Wszystkie komentarze umieszczane przez uŃytkownikŃw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzajÂących.
Ciekawostki: (wp.pl)
Nasz Lubin: (Nasz Lubin)
Forum Lubina:
Strona Glowna | O nas | Dla prasy | Prywatnosc | Patronat | Reklama | Kontakt |
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!