Wiadomości z Lubina
Czy warto od razu prze...
Wielu seniorów zastanawia się czy warto od razu po osiągnięciu wieku emerytalnego zrezygnować z pracy? Nie zawsze to się opłaca. Jeżeli po... » Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » ĆWICZENIA VI KOMPANII ...
23 kwietnia bieżącego roku w godzinach 09 – 14. Na terenie lubińskiej giełdy i stadionu piłkarskiego odbyły się ćwiczenia dowódczo... » Ostatnie przymrozki i ...
Kilka ostatnich mroźnych nocy może mieć katastrofalne skutki dla sadowników i właścicieli winnic. W wielu ogrodach nie będzie w tym roku j... »
Wielu seniorów zastanawia się czy warto od razu po osiągnięciu wieku emerytalnego zrezygnować z pracy? Nie zawsze to się opłaca. Jeżeli po... » Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... » ĆWICZENIA VI KOMPANII ...
23 kwietnia bieżącego roku w godzinach 09 – 14. Na terenie lubińskiej giełdy i stadionu piłkarskiego odbyły się ćwiczenia dowódczo... » Ostatnie przymrozki i ...
Kilka ostatnich mroźnych nocy może mieć katastrofalne skutki dla sadowników i właścicieli winnic. W wielu ogrodach nie będzie w tym roku j... »
Twoja wyszukiwarka
Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
...29.08.2000 Sekretarzem Miasta zostaje Pani Jadwiga Ignatowska-Zając.
Wiadomosci z Lubina i okolic
Zupa z zielonej soczewicy z grzanką i serem korycińskimData dodania: 30 lipca 2021 — Kategoria: Wiadomości
Zielona soczewica to ważny składnik diety wegetariańskiej, ale również pyszny dodatek lub baza do zup i różnego rodzaju dań. Polecamy przepis na wyborną zupę z zielonej soczewicy z aromatycznym serem korycińskim.
Składniki:
- 200 zielonej soczewicy (np. marki Halina)
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 1 marchewka pokrojona w kostkę
- 1 łodyga selera naciowego pokrojona w kostkę
- 6 ząbków czosnku pokrojonych w plasterki
- 1 słoik passaty
- bagietka
- ser koryciński (lub feta)
- świeże oregano
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka octu winnego
- oliwa
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Soczewicę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W oddzielnym garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, marchewkę, seler i 3 ząbki czosnku. Smażyć aż cebula się zeszkli i dodać passatę. Do słoika z passaty nalać do pełna wody i dodać do zupy. Posolić i gotować przez 5 minut.
- Po tym czasie dodać soczewicę i całość gotować przez kolejne 10 minut. Na sam koniec doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem oraz dodać posiekane ząbki czosnku.
- Podawać z grzanką, pokruszonym serem korycińskim i świeżym oregano.
Smacznego!
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,22682.html
Ten artykul byl czytany 177 razy.
brak komentarzy
Wszystkie komentarze umieszczane przez uŃytkownikŃw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzajÂących.
Ciekawostki: (wp.pl)
Nasz Lubin: (Nasz Lubin)
Forum Lubina:
Strona Glowna | O nas | Dla prasy | Prywatnosc | Patronat | Reklama | Kontakt |
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!
Subskrybuj nasz kanaĹ RSS!