Poniedzialek, 25 września 2023 r.   Imieniny: Aurelii, Kleofasa, Władysława
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 25

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>


Wiadomości z Lubina
Jechał motocyklem bez liczników i wskaźników… Jechał motocyklem bez ...
Policjanci ruchu drogowego zatrzymali 47-latka, który kierował motocyklem mając niezalegalizowaną tablicę rejestracyjną. Okazało się r&oac... »Oferty pracy PUP Lubin Oferty pracy PUP Lubin...
Przedstawiamy najnowsze oferty pracy dostępne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Lubinie. Szczegółowe informacje i dane kontaktowe do pracodawc... »Coraz więcej emerytów i rencistów Coraz więcej emerytów ...
Dziesięć lat temu było ich niecałe 5 mln, dzisiaj ponad 6 mln osób dostaje co miesiąc emeryturę z ZUS. Liczba osób, które za... »Spółki z GK KGHM obniżają taryfy za ciepło w Głogowie Spółki z GK KGHM obniż...
Wniosek o obniżenie stawek za ciepło dla mieszkańców Głogowa trafił już do Urzędu Regulacji Energetyki. Niższa cena będzie obowiązywać od ... »

» archiwum wiadomości


Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale

Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...komputerowa gra polskiego studia Metropolis Software Gorky 17 rozgrywa się w zniszczonym Lubinie?

Magazyn elubin.pl

iParts.pl - części samochodowe

Tanie części zamienne w Ucando



polec prawnika.pl

silesianseo.pll






Wiadomosci z Lubina i okolic
Przepis: Bezglutenowe pierożki gyoza z kapustą i grzybami
Data dodania: 24 czerwca 2022 — Kategoria: Wiadomości

Przepis: Bezglutenowe pierożki gyoza z kapustą i grzybami

Azjatycka kuchnia pełna jest wspaniałych smaków, których połączenia nie zawsze wydają się oczywiste. Przedstawiamy przepis na smakowite pierożki gyoza z kapustą pekińską i grzybami w wersji bezglutenowej.

Bezglutenowe pierożki gyoza z kapustą i grzybami

www.ocelio.pl

Ciasto:

  • 300g bezglutenowej uniwersalnej mieszanki piekarniczej (np. Ocelio)
  • 200 ml wody
  • 40 g oleju
  • szczypta soli

Farsz:

  • 350g grzybów (pieczarki, boczniaki, shitake)
  • 200g kapusty pekińskiej
  • 1 cebulka dymka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka soli

Sos:

  • 50ml japońskiego sosu sojowego
  • 50ml octu ryżowego

Metoda:

  1. Składniki na ciasto łączymy w misce i wyrabiamy. Odstawiamy na 30 minut.
  2. Wszystkie składniki na farsz siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy grzyby przez 5 minut. Następnie dodajemy czosnek i całą cebulkę dymkę, smażymy przez minutę i dodajemy na patelnię kapustę. Całość smażymy przez 2 minuty i podlewamy 50ml wody. Czekamy aż cała woda odparuje. Przekładamy farsz do miski, doprawiamy solą oraz olejem sezamowym. Ręcznym blenderem mielimy farsz w 3-4 miejscach przez 1 sekundę. Pozostawiamy do ostygnięcia.
  3. Z ciasta formujemy wałek o średnicy 2cm. Z wałka odkrawamy 1 cm i wałkujemy na okrągłe placki. Nakładamy farsz i zawijamy delikatnie. Jeśli zrobi się dziura możemy zakleić łatą z ciasta. Gyozę układamy na oprószonym mąką blacie.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy na patelni pierożki tak aby się nie stykały. Smażymy aż się zarumienią od spodu. Dodajemy pół szklanki wody i od razu przykrywamy patelnię pokrywką. Dusimy aż woda odparuje. Mieszamy składniki na sos i podajemy do pierogów.

Smacznego!

Slowa kluczowe: lubin
Wyslij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,23923.html
Ten artykul byl czytany 146 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imie: *
Twoj komentarz: *
komentarz nie moze byc dluzszy niї 350 znakуw
Znaczniki HTML: Wyі.
BBCode: Wlaczone

Dostepne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreslenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez uїytkownikуw i gosci portalu sa ich osobista opinia. Redakcja oraz wlasciciele portalu nie biora odpowiedzialnosci za komentarze odwiedzaj±cych.


Copyright © 2006-2023 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.010 sek.Lubin 1.0