Piątek, 19 sierpnia 2022 r.   Imieniny: Bolesława, Juliana, Jana
Witaj, Społecznosć Lubina gość! Zarejestruj się lub Zaloguj do serwisu | Ilość osób online 37

Portal Lubina


UWAGA! Ten serwis uzywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegladarki oznacza zgode na to) ->>


Wiadomości z Lubina
GOPS przyjmuje wnioski o wypłatę dodatku węglowego GOPS przyjmuje wnioski...
Wczoraj opublikowano w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej Polskiej rozporządzenie Ministra klimatu i środowiska w sprawie wzoru wniosku  o wyp... »Elfy zapraszają na pokład! Elfy zapraszają na pok...
Jeździły po Wielkopolsce i po Podkarpaciu. Kursują na linii Bydgoszcz – Toruń. Teraz trafiły do floty dolnośląskiego przewoźnika, a od czwa... »Policjanci pomogli mężczyźnie leżącemu na ziemi między blokami Policjanci pomogli męż...
Lubińscy policjanci, którzy w piątek, 12 sierpnia br., rozpoczęli pierwszy dzień służby po ukończeniu kursu podstawowego, pomogli nietrzeź... »Repertuar Kina Muza w Lubinie (19.08 – 25.08.2022) Repertuar Kina Muza w ...
19.08 Piątek 12:00, 13:45, 15:30 > Kurozając i zagadka Chomika Ciemności > Fra / ds 12:30, 14:15, 16:00 > Pies w rozmiarze XXL –... »

» archiwum wiadomości

Magazyn elubin.pl

iParts.pl - części samochodowe

Tanie części zamienne w Ucando



polec prawnika.pl

silesianseo.pll







Twoja wyszukiwarka

Zdrowie
Edukacja
Miasto
Lokale
Czy wiesz, że...?
Czy wiesz, że?...1.09.1948 Otwarcie liceum przy ul. M. Kopernika

Pogoda
YoWindow.com
Wybrane wiadomości
Wiadomości z Lubina i okolic

Przepis: Bezglutenowe pierożki gyoza z kapustą i grzybami
Data dodania: 24 czerwca 2022 — Kategoria: Wiadomości

Przepis: Bezglutenowe pierożki gyoza z kapustą i grzybami

Azjatycka kuchnia pełna jest wspaniałych smaków, których połączenia nie zawsze wydają się oczywiste. Przedstawiamy przepis na smakowite pierożki gyoza z kapustą pekińską i grzybami w wersji bezglutenowej.

Bezglutenowe pierożki gyoza z kapustą i grzybami

www.ocelio.pl

Ciasto:

  • 300g bezglutenowej uniwersalnej mieszanki piekarniczej (np. Ocelio)
  • 200 ml wody
  • 40 g oleju
  • szczypta soli

Farsz:

  • 350g grzybów (pieczarki, boczniaki, shitake)
  • 200g kapusty pekińskiej
  • 1 cebulka dymka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka soli

Sos:

  • 50ml japońskiego sosu sojowego
  • 50ml octu ryżowego

Metoda:

  1. Składniki na ciasto łączymy w misce i wyrabiamy. Odstawiamy na 30 minut.
  2. Wszystkie składniki na farsz siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy grzyby przez 5 minut. Następnie dodajemy czosnek i całą cebulkę dymkę, smażymy przez minutę i dodajemy na patelnię kapustę. Całość smażymy przez 2 minuty i podlewamy 50ml wody. Czekamy aż cała woda odparuje. Przekładamy farsz do miski, doprawiamy solą oraz olejem sezamowym. Ręcznym blenderem mielimy farsz w 3-4 miejscach przez 1 sekundę. Pozostawiamy do ostygnięcia.
  3. Z ciasta formujemy wałek o średnicy 2cm. Z wałka odkrawamy 1 cm i wałkujemy na okrągłe placki. Nakładamy farsz i zawijamy delikatnie. Jeśli zrobi się dziura możemy zakleić łatą z ciasta. Gyozę układamy na oprószonym mąką blacie.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy na patelni pierożki tak aby się nie stykały. Smażymy aż się zarumienią od spodu. Dodajemy pół szklanki wody i od razu przykrywamy patelnię pokrywką. Dusimy aż woda odparuje. Mieszamy składniki na sos i podajemy do pierogów.

Smacznego!

Słowa kluczowe: lubin
Wyślij link znajomemu: http://elubin.pl/wiadomosci,23923.html
Ten artykuł był czytany 109 razy.


brak komentarzy

Napisz komentarz!

Twoje imię: *
Twój komentarz: *
komentarz nie może być dłuższy niż 350 znaków
Znaczniki HTML: Wył.
BBCode: Włączone

Dostępne znaczniki:
[i] pochylenie [/i]
[b] pogrubienie [/b]
[u] podkreślenie [/u]


* - wymagane pola do dodania komentarza.

Wszystkie komentarze umieszczane przez użytkowników i gości portalu są ich osobistą opinią. Redakcja oraz właściciele portalu nie biorą odpowiedzialności za komentarze odwiedzających.


Copyright © 2006-2022 Portal miasta Lubina.
Strona wygenerowana w 0.014 sek.Lubin 1.0